bikers
cvijece
fisherman
jezero
peka
plaza1
plaza2
promenada1
scuba
vrgada2
Choose the best hosting by reading users web host reviews. Get the best joomla host online.


Događanja

Ispis
Kategorija: Apartmani Mario, Pakoštane
Datum objave
Napisao/la Super User Hitovi: 34748

 

Apartmani Pakoštane  žele svoje goste upoznati sa događajima i manifestacijama koje se održavaju u Pakoštanama tijekom ljeta. Toga je zaista mnogo, no ljubazni domaćini Apartmana Pakoštane će vam prezentiratri samo one najvažnije.

KARNEVALIi u Pakoštanama su oduvjek služili običanom puku da izrazi svoje veselje i frustracije tj. sve ono loše što nas karakterizira. Ovo maškarano ludilo u Pakoštanama održava u sred ljeta, polovicom mjeseca srpnja. Stoga su i kostimi primjereni tom godišnjem dobu: bikini, kratke hlače i dr. U ovom sveopćem veselju učestvuju kako domaći tako i mnogi turisti.

DANI VITEZOVA VRANSKIH, su povijesni spektakl koji se održava zadnjeg vikenda u kolovozu. Sve je započelo 2009. godine kada se u organizaciji TZ Pakoštane i Vitezova zelingradskih održala manifestacija: Dani vitezova i templara i polučila ogroman uspjeh kod puka. Već slijedeće godine osnovani su Vitezovi vranski i od 2010 tradicionalno se održavaju Dani vitezova vranskih. Tada se oživljavaju prizori iz davnih vremena: srednjovjekovni tabori, viteški turniri, stari zanati, vitezovi-konjanici, žongleri i siromasi. Ništa vas tih dana neće ostaviti ravnodušnim. od bogate kulinarske ponude i odličnog vina. Ovo je zaista raj za sva naša osjetila.

MATERINE UŽANCE, oživljavaju Pakošku tradiciju kroz  spizu naših majki, baka i prabaka: čućke, njoke, hobotnice na lešo, kunjke, pršut, sir, sve se spravlja pred vama, nekoliko puta tijekom ljeta. To je jedinstvena prigoda da u Pakoštanama tjekom ljeta upoznate pravu dalmatinsku spizu. Ovo je jedan od tradicionalnih dalmatinskih kolača:

Dalmatinske kroštule

- 50 dag brašna
- 2 žutanjka
- 0,5 dcl ulja + za prženje
- 10 dag šećera
- 1 dag soli
- naribana korica limuna
- 0,3 dcl rakije
2 dag šećera u prahu

Postupak: pomiješajte ulje, šećer, sol, koricu limuna, žutanjke i rakiju pa promiješajte brašno. Umijesite glatko tijesto bez grudica. Podijelite na 3-4 dijela, pa svaki dio vrlo tanko razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Nazubljenim kotačićem narežite na široke rezance, pa svaki komad savijte rahlo oko prsta, kao ružicu ili vežite u mašnicu. Pripremljene oblike pržite u dubokoj masnoći. Mlake pošećerite i odmah poslužite!

 

 

Free Holiday Rental Advertising
Add your holiday rental to 30 top sites for absolutely no charge, no commission, totally free.

 

Copyright © 2021 Apartmani Pakoštane. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).
Joomla 1.7 Themes designed by Baseball Jacke