bikers
cvijece
fisherman
jezero
peka
plaza1
plaza2
promenada1
scuba
vrgada2
Choose the best hosting by reading users web host reviews. Get the best joomla host online.


Događanja

Ispis

 

Apartmani Pakoštane  žele svoje goste upoznati sa događajima i manifestacijama koje se održavaju u Pakoštanama tijekom ljeta. Toga je zaista mnogo, no ljubazni domaćini Apartmana Pakoštane će vam prezentiratri samo one najvažnije.

KARNEVALIi u Pakoštanama su oduvjek služili običanom puku da izrazi svoje veselje i frustracije tj. sve ono loše što nas karakterizira. Ovo maškarano ludilo u Pakoštanama održava u sred ljeta, polovicom mjeseca srpnja. Stoga su i kostimi primjereni tom godišnjem dobu: bikini, kratke hlače i dr. U ovom sveopćem veselju učestvuju kako domaći tako i mnogi turisti.

DANI VITEZOVA VRANSKIH, su povijesni spektakl koji se održava zadnjeg vikenda u kolovozu. Sve je započelo 2009. godine kada se u organizaciji TZ Pakoštane i Vitezova zelingradskih održala manifestacija: Dani vitezova i templara i polučila ogroman uspjeh kod puka. Već slijedeće godine osnovani su Vitezovi vranski i od 2010 tradicionalno se održavaju Dani vitezova vranskih. Tada se oživljavaju prizori iz davnih vremena: srednjovjekovni tabori, viteški turniri, stari zanati, vitezovi-konjanici, žongleri i siromasi. Ništa vas tih dana neće ostaviti ravnodušnim. od bogate kulinarske ponude i odličnog vina. Ovo je zaista raj za sva naša osjetila.

MATERINE UŽANCE, oživljavaju Pakošku tradiciju kroz  spizu naših majki, baka i prabaka: čućke, njoke, hobotnice na lešo, kunjke, pršut, sir, sve se spravlja pred vama, nekoliko puta tijekom ljeta. To je jedinstvena prigoda da u Pakoštanama tjekom ljeta upoznate pravu dalmatinsku spizu. Ovo je jedan od tradicionalnih dalmatinskih kolača:

Dalmatinske kroštule

- 50 dag brašna
- 2 žutanjka
- 0,5 dcl ulja + za prženje
- 10 dag šećera
- 1 dag soli
- naribana korica limuna
- 0,3 dcl rakije
2 dag šećera u prahu

Postupak: pomiješajte ulje, šećer, sol, koricu limuna, žutanjke i rakiju pa promiješajte brašno. Umijesite glatko tijesto bez grudica. Podijelite na 3-4 dijela, pa svaki dio vrlo tanko razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. Nazubljenim kotačićem narežite na široke rezance, pa svaki komad savijte rahlo oko prsta, kao ružicu ili vežite u mašnicu. Pripremljene oblike pržite u dubokoj masnoći. Mlake pošećerite i odmah poslužite!

 

 

Free Holiday Rental Advertising
Add your holiday rental to 30 top sites for absolutely no charge, no commission, totally free.

 

Copyright © 2021 Apartmani Pakoštane. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).
Joomla 1.7 Themes designed by Baseball Jacke