bikers
cvijece
fisherman
jezero
peka
plaza1
plaza2
promenada1
scuba
vrgada2
Choose the best hosting by reading users web host reviews. Get the best joomla host online.


FKK Pilatuša

Ispis
Kategorija: Apartmani Mario, Pakoštane
Datum objave
Napisao/la Super User Hitovi: 7378

Jadranska obala je među najtolerantnijim naturističkim destinacijama u svijetu.
To ne iznenađuje ako se zna da je prva nudistička plaža bila Rajska plaža na otoku Rabu - otvorena 1934 godine. Više od 30 službenih naturističkih objekata i plaža uz brojne neslužbene (divlje) naturističke plaže i plaže gdje možete vidjeti i gole i obučene kupače. S više od 1000 otoka jadranska obala čeka da otkrijete svoju naturističku plažu .
Pravi naturisti osim kupanja bez ijedne krpice na sebi cijene ravnotežu čovjeka i prirode, pa vole boraviti na otvorenom prostoru, uživati u sportu i zdravoj hrani. Zato su među naturistima posebno popularni specijalizirani naturistički kampovi s kojima je Hrvatska u samom europskom vrhu, odmah iza Francuske i Velike Britanije.

Tu su i Crvena luka te Sveta Katarina kod Biograda, pet kilometara od Biograda te plaža FKK Pilatuša u blizini ljetovališta Kozarica kod Pakoštana: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1BqL1ohrQQ6Vzu3Z2_AlE3rVI264&hl=en_US&ll=43.9343440877457%2C15.658377078125&z=8

 

 

Save

Važni linkovi

Ispis
Kategorija: Apartmani Mario, Pakoštane
Datum objave
Napisao/la Super User Hitovi: 8262

 

TZ Pakoštane
http://www.pakostane.hr/

Zračna luka Zadar
http://www.zadar-airport.hr/

Autobusni kolodvor Zadar
http://www.autobusni-kolodvor.com/kolodvor.aspx?k=8

Opća bolnica Zadar
http://www.bolnica-zadar.hr/

HAK stanje na cestama
http://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/

DHZ prognoza vremena
http://prognoza.hr/tri_karta.php?id=tri&param=Zadarska&code=Zadar

 

Plaže

Ispis
Kategorija: Apartmani Mario, Pakoštane
Hitovi: 32487


Plaže su uz smještaj najvažniji faktori pri izboru destinacije za odmor, stoga ćemo im posvetiti posebnu pažnju. Pakoštane imaju sve vrste plaža: pješčane, stjenovite, šljunčane, betonske, tako da svatko može izabrati plažu po svom ukusu.

Najveća je plaža Janice, a nalazi se lijevo od luke u Pakoštanama.To je plaža kombinacija betona i šljunka, dok je u moru sitni pijesak. Na plaži je mnoštvo kafića, te drugi sadržaji kao pedaline, odbojka na pijesku. na plaži su tuševi, te drugi dodatni sadržaji. Jedini nedostatak je malo hladovine, tako da svakako trebate imati suncobran. Plaža je besplatna.

Plaža Punta je u samom centru mjesta, desno od luke. To je šljunčana plaža, ali ima i pješčani dio pogodan za malu djecu pa je uglavnom koriste roditelji sa djecom. Na plaži su tuševi, te kabine za presvlačenje. Uz plažu su mnogobrojni kafići, pedaline, štanndovi i ostali sadržaji. Na ovoj plaži ima nešto hladovine pa ja ona u sezoni zaista prepuna turista. I ova plaža je besplatna.

Postoje i dvije plaže zatvorenog tipa. To su plaža u kampu Kozarica i plaža u kampu Pine Beach. Ova druga je savršena plaža koja ima sve, pješčani dio, stjenoviti dio, mnogo hlada u borovoj šumi, te vas sa kućicama od slame potsjeća na Polineziju. U sklopu kampa je i veliki kafić. Plažu preferira mlađa populacija.

Nedaleko od Pine Beach plaže u smjeru Biograda je plaža Bužakovina, prekrasna uvala sa pješčanom plažom. Plaža ima tuševe i druge dodatne sadržaje. Tu se smjestio kafić Mogambo. Ova pješčana plaža idealna je za malu djecu, jer ima mnogo hladovine. Ulazak na plažu se ne naplaćuje, već se samo naplaćuje parking za vaše vozilo.

Naturisti koji ljetuju u Pakoštanama kupaju se na plaži Pilatuša. Za sada je to plaža robinzonskog tipa, jer na njoj nema tuševa i drugih dodatnih sadržaja. Ako na Pilatušu idete autom parkirat ćete se na parkiralištu kod plaže Bužakovina, te ćete na Pilatušu doći stazom kroz borovu šumu. Biciklom ili pješice možete vrlo lako i brzo doći do same plaže.
Svi oni koji žele osjetiti pijesak, šljunak i kamen na jednom mjestu kao i užitak kupanja u malim uvalicama, te se odmarati u hladu borove šume, odlaze na plažu Pilatuša, koja nije ograđena i jedina oznaka za naturiste su FKK natpisi na kamenu.
Na ovu plažu nastavlja se niz uvalica koje vode sve do Crvene luke, te i njih uglavnom koriste naturisti. To je stjenovito područje, sa malim pješčanim uvalicama, pa ih posjećuju mnogi nautičari. More je ovdje kristalno čisto, idealno za kupanje.

Plaža koju svakako trebate posjetiti nalazi se na otoku Vrgadi. Do nje svakodnevno vozi brod Vrgadinka. Ovo je predivna pješčana plaža idealna za malu djecu. Plaža je robinzonskog tipa, jer nema tuševa i dodatnih sadržaja. Na Vrgadu se ide na izlet, te svakako ponesite hranu ii piće sa sobom. More je kristalno čisto pa dolaze i mnogobrojni nautičari sa svojim jahtama i jedrilicama na kupanje.

Na izlazu iz Pakoštana u smjeru Draga na Vranskom jezeru nalazi se jedinstvena plaža. Na ovom mjestu jezero je neobično čisto, bez šaša, pa je idealno za kupanje. Tako vam se pruža mogućnost da se u istom danu kupate u slanoj i slatkoj vodi. Ovo je mjesto idealno za romantičare i zaljubljene. Do ove plaže vrlo lako možete doći biciklom ili autom.OTOČIĆU SVETA JUSTINA

Ispis
Kategorija: Apartmani Mario, Pakoštane
Datum objave
Napisao/la Super User Hitovi: 15579

 

Ovo je jedna od pjesama o Pakoštanama:

Sanja Burić:

OTOČIĆU SVETA JUSTINA

Sanjam more plavo,
blago valovito.
I jednu pješčanu plažu.
U blizini otok,
na dohvat ruke.
Na njemu križ i mala kapelica.
U podnožju ispreplele se
molitve s bodljikavim otočnim grmovima
slanih listova.
Pod valima, u pijesku
već stoljećima spava galija.
Nad njom, na bistrom
svodu kruži galeb
vrebajući ribu.
Miris smole i pinija
širi mi pluća
a cvrčak radosno i neumorno cvrči.

Izlet na Kornate

Ispis
Kategorija: Apartmani Mario, Pakoštane
Datum objave
Napisao/la Super User Hitovi: 18933

 

Gostima Apartmana Pakoštane svakako savjetujemo da posjete Kornate. Na Kornate smo išli krajem rujna. To je idealno vrijeme za izlete, jer nije previše vruće i nema prevelike gužve. Na izlet smo pošli iz Biograda, pošto u Pakoštanama nije bio dovoljan broj putnika. Prije puta popili smo kavicu na rivi i nakon toga se ukrcali na brod Neviđanku.

Nešto poslije 9,30 sati krenuli smo iz gradske luke put Kornata. Prošli smo Kumenat, Crvenu luku i Pakoštane. Otok Pašman obišli smo sa njegove južne strane, dok je otok Vrgada bio na lijevoj strani.

Uskoro ulazimo u Kornatski arhipelag. Pred nama su se ukazali mnogobrojni otoci i otočići. Zapravo Nacionalnio park Kornati zauzima površinu od oko 220 km2 i uključuje ukupno 89 otoka, otočića i hridi s priblizno 238 km obalne crte. Nigdje na Jadranu nije na tako malom prostoru toliko mnogo otoka. Dodatnu čar svemu ovome daju mnoge jedrilice koje plove ovim prostranstvom.

Slijedi plovidba Pašmanskim kanalom prema otoku Žutu uz prolazak pored najvećih ribogojilišta za uzgoj orada i brancina, te robinzonskih kuća na pojedinim otocima.


Plovimo kroz prolaz između Dugog otoka i Kornata. Na izlazu se uzdiže Lanterna velike sestrice. Kad smo prošli ovaj svjetionik izlazimo na otvoreno more i plovimo prema klifovima ili krunama, visina kojih doseže i do 80 metara, a na nekim se mjestima ove litice okomito spustaju i preko 90 metara u morske dubine, te su okrenute prema otvorenom moru. Pretpostavlja se da od tih klifova "kruna" (corona) zapravo i potječe naziv Kornati.


Najviša litica u Nacionalnom parku Kornati je visoka 82 m, dok u Parku prirode Telaščica ide čak do 161 m iznad razine mora. Monumentalni klifovi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a posebnu magiju daje špilja Garmenjak. Naš kapetan je gotovo prišao špilji na jedan metar, tako da smo je mogli lijepo vidjeti. Klifovi i špilja djeluju prilično imaginarno kao da su iz filma o Harry Potteru.


Nkon ovoga vraćamo se u Kornatski arhipelag i lagano plovimo prema uvali Telaščica. Sada nam je ljubazna hostesa servirala ručak koji se sastojao od ribe kotleta i salate, a pili smo crno vino. Zaista je inpresivno objedovati na brodu uz ovaj prekrasan krajolik. Park prirode Telašćica kao jedna od najljepših i najvećih jadranskih uvala, s akvatorijem od 13 otoka i hridi, koje mu pripadaju, obuhvaća površinu od 70,5 km2. Kopneni dio Parka izuzetno je diferencirano krško područje s krškim glavicama i poljima te bujnom mediteranskom vegetacijom s preko 400 biljnih vrsta.

Pristali smo u lučici te otišli posjetiti slano jezero Mir. mnogi od nas su se kupali u jezeru. Iako je bio oblačan dan i kraj rujna jezero je bilo prilično toplo i ugodno za kupanje. Specifičnost ovog jezera je bijela slana pjena koju možete vidjeti uz obalu jezera. Prošetali smo se otokom te otišli "fotkati" klifove. Zatim smo se oko 15 sati vratili na brod.

Put do Biograda trajao je nešto duže od dva sata, tako da smo se sa ovog nezaboravnog putovanja vratili oko 17,30 sati.

 

Potkategorije

  • Extensions

    The Joomla! content management system lets you create webpages of various types using extensions. There are 5 basic types of extensions: components, modules, templates, languages, and plugins. Your website includes the extensions you need to create a basic website in English, but thousands of additional extensions of all types are available. The Joomla! Extensions Directory is the largest directory of Joomla! extensions.

Copyright © 2021 Apartmani Pakoštane. Sva prava zadržana.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom (GPL).
Joomla 1.7 Themes designed by Baseball Jacke